Selecteer een pagina

Deze week staat Eindhoven weer -meer dan anders- in het teken van licht. Glow 2015 is afgelopen weekend knallend gestart met ruim 160.000 bezoekers. Voor de tiende keer veranderd de stad in een groot attractiepark. Er is voor zeker twee avonden genoeg te zien en eigenlijk voor iedereen een must. Gisteren de eerste helft gelopen, het tweede deel wacht… en dan is er ook nog Glow-Next op Strijp S.

Glow 2016 is niet overal even spectaculair maar vaak zijn juist de kleinere projecten subtieler en misschien daardoor meer bijzonder. Een deel van de route loopt via de Schrijversbuurt en het Stadswandelpark. Al schuifelend in de stroom mensen raak je zo nu en dan prettig de weg kwijt en, zeker in het park, heeft het licht een betoverende en bevreemdende werking.

Verrassend is ook de setting van de projecten in de omgeving waarbij bijvoorbeeld ineens een gebrandschilderd glazen erker voorrang krijgt en voor altijd op je netvlies staat of de spiegeling van een project in de ruiten aan de overkant of in het water.

www.gloweindhoven.nl is er nog tot 14 november en een bezoekje meer dan waard. Architectuur, gebouwen, groen en de ruimte in het algemeen veranderd door het lichtspel. Het vergroot, verkleind, wordt plastisch of verstard. Het is in de avond nooit als overdag maar hier in Eindhoven wordt de beleving deze week wel echt geprikkeld.