Selecteer een pagina

Dit weekend is de DDW, Dutch Design Week in Eindhoven, weer van start gegaan. Wij zijn zondag op Strijp-S begonnen. Tegelijk met de DDW was hier de maandelijkse FeelGood Market wat zeker ’s zomers altijd een aanrader is. Ongedwongen gezelligheid en een hoop “alternatief”. Samen met de DDW gaf dit een flinke drukte en gezelligheid. Ook de vermarkt had zijn openingsweekend. Een bezoek aan de oude Philipsfabrieken geeft iedere keer weer veel inspiratie. Met de combinatie van de drie activiteiten was er heel veel te zien.

De FeelGood Market was voor dit weekend verhuist en gaf zo plaats aan een aantal follies met design als gemeenschappelijke noemer. De markt is als vanouds; veel eten, nog meer eten en veel “creatief met kurk” kraampjes. De vershal kan wel eens een aanwinst worden. Het heeft met zijn beperkte hoogte niet de allure van een markthal in R’dam maar het is wel heel passend op Strijp-S. De nog open ruimte wordt voor deze week ingenomen door een inspiratiebeurs met veel keramiek. Na deze week kunnen nieuwe ondernemers terecht. Als ze in de buurt komen van de beleving van “De mannen van deeg” komt het vast goed met het oude Veemgebouw. Een prachtige, authentieke, ambachtelijke bakkershoek.

Deze eerste dag vraagt om meer bezoekjes deze week. Op meer dan honderd plaatsen in Eindhoven wordt aandacht besteed aan de DDW. Inspiratie genoeg dus!