Selecteer een pagina

Hotel the Match


Hotel the Match

Hotel the Match is gelegen in een zeer bijzonder gebied, De Bergen, in het hart van Eindhoven. Het hotel is ingesloten door drie straten en gebouwd op het terrein waar vroeger de Luciferfabriek van de firma W. van der Schoot stond. Het was dan ook een kenmerk van De Bergen, dat achter de woningen fabrieken stonden. Door de hekken betrad je een andere wereld. Fabriekspanden, achter een straat met kleinschalige woningen.

Er zijn veel details in het metselwerk aangebracht en is er voor een teint steen gekozen die veel in de buurt terug te vinden is en zelfs Eindhovens genoemd kan worden. Ook hebben wij ervoor gekozen om verschillende massa’s aan het gebouw te geven, waardoor het pand, door uitbreidingen in de tijd, organisch lijkt te zijn gegroeid. Ook dat is kenmerkend voor het gebied waarin dit hotel zich bevindt.

“Via een hek, dat refereert aan de fabriekshekken van weleer, worden de jaarringen van de stad voelbaar. Een plek die je bijna bij toeval ontdekt, een hidden gem. De wereld achter het hek wordt een verborgen schat, waar het rustig is en waar je als bezoeker veel groen treft. Een plek van stilte in de stad. De architectuur en detaillering bevestigen die andere wereld achter de woningen.”

Chris Franken, VFO Architects | Urban design

Hotel the match
Linksvoor Hotel
Rechtsvoor Hotel
Hotel the match
Hotel the match
Hotel the match
Hotel the match

Hotel the Match bij Vfo Architects I Urban Design op Youtube: