Selecteer een pagina

Hofje bij de Kade te Nieuwegein

Hofje bij de kade te Nieuwegein

Hofje bij de kade te Nieuwegein

Dorps wonen in een buurt met een stoer en historisch karakter aan de Handelskade in Nieuwegein, kan tegenwoordig in één van de achttien riante woningen in het Hofje aan de Kade. Het Hofje aan de Kade omvat dertien pakhuiswoningen waaronder vier twee-onder-één-kapwoningen en één vrijstaande woning. De architectuur van de woningen is in pakhuisstijl en geïnspireerd op de kade die om de hoek van het project ligt. Daar passeren imposante schepen door het Merwedekanaal.

Architectuur

We hebben de nijverheid aan de kade gekozen als ontwerpuitgangspunt. De gevels aan het hofje hebben een statige, warme architectuur met verschillende kleuren metselwerk. Iedere bewoner krijgt zo haar unieke, eigen ‘pakhuis’. De architectuur van de woningen is een eigentijdse interpretatie van de vormentaal en ambachtelijkheid die in de jaren dertig van de vorige eeuw aanwezig was. Die architectuur komt tot uiting in aspecten als kleurgebruik, verticale raamvoeringen, steile dakhelling, dak overstekken. Door een markante en ambachtelijke detaillering van de beeldbepalende elementen wordt dit fraai vormgegeven. 

Historisch

Het kleinschalige project vormt zich rond een hofje, wat voor een veilige en gemoedelijke sfeer met de buren zorgt. De woningen hebben een historische uitstraling en daarnaast alle luxe en gemakken van een nieuwbouwwoning. Een heerlijke plek waar u kunt wonen in een ruim huis met een hoogwaardige afwerking en tal van indelingsmogelijkheden om een eigen, unieke woning te creëren.

Wetering

Pal achter de woningen voert een bijzondere historische wetering en er ligt een parkje waar kinderen kunnen spelen. De buurt is omringt met watertjes en groen, het Park Oudegein, weidse polders en uitzicht over de Lek. Ook zijn er in de buurt kinderdagverblijven, scholen, sportvoorzieningen en het Antonius Ziekenhuis. De wijken Vreeswijk en Jutphaas bieden winkelvoorzieningen, gezellige restaurants en kroegjes. Kortom, een gezellige dorpse sfeer met stadse voorzieningen.


Hofje bij de kade te Nieuwegein
Hofje bij de kade te Nieuwegein
Handelskade Nieuwegein 04 HR
Hofje bij de kade te Nieuwegein