Selecteer een pagina

Beeksetuin te Nuenen


Beekse Tuin

In Nuenen hebben we mee mogen werken aan een plan voor een locatie aan de Beekstraat. Deze locatie ligt aan een oud lint; de binnendoor naar Mierlo. De op het grondstuk aanwezige leegstaande villa wordt binnenkort duurzaam gesloopt. Als zichtbaar stukje circulariteit wordt de bestaande poort hergebruikt als toegang tot een hofje waaraan een achttal hofwoningen komen.

Aan de Beekstraat komen twee grote tweekappers met een breedte van zo’n 18 meter. In tegenstelling tot de situering van de oude villa worden deze tweekappers weer teruggeplaatst in de rooilijn van de lintbebouwing. Het lint in de Beekstraat bestaat voor een groot deel uit wit-gekeimde volumes. De ontworpen tweekapper bestaan uit één laag met kap en worden in een grijze tint gekeimd. Een viertal rode erkers zorgen voor een asymmetrisch beeld en verticaal accent in de levendige gevel.

Door het in de rooilijn plaatsen van deze tweekappers ontstaat aan De Beekse Tuin een mogelijkheid voor een hofje achter de te handhaven haag. De hier ontworpen acht patiowoningen worden in een zachte oranje steen opgemetseld en hebben allemaal een levensloopbestendige plattegrond met minimaal twee slaapkamers op maaiveld niveau. Ook de twee kappers kunnen uitgevoerd worden als een nul-trede woning.

Beide type woningen zijn zeer ruim opgezet en bieden alle vrijheid en mogelijkheden voor een eigen invulling van de plattegronden. Naast specifieke koperswensen worden een groot aantal standaardopties meegenomen in het proces. De woningen worden in stijl van de omgeving in een herkenbare dorpse architectuur opgezet en van veel ambachtelijke metselwerkverbanden voorzien. De daken zijn gedekt met een donkere keramische pan. De woningen voldoen aan de duurzaamheidseisen en kunnen naar wens van de koper worden opgezet als een nul op de meter woning.


BT 1080 typeD-ext
BT 1080 typeB-ext-02
BT 1080 typeD-int
BT 1080 typeB-C-ext
BT 1080 vogelvluchtimpressie
BT 1080 typeB-int
BT 1080 typeA-int
BT 1080 typeC-ext
BT 1080 typeB-ext-01
BT 1080 typeC-int

Beekse Tuin

Met dank aan Daverveld Reuvers Projectontwikkeling B.V.