Selecteer een pagina

ARNHEM – Kort geleden hebben Gerrie Elfrink, wethouder van de gemeente Arnhem en Josan Meijers, gedeputeerde van de Provincie Gelderland het startsein gegeven voor de grootste transformatie buiten de Randstad.

Het komende jaar zal in opdracht van de SSHN (Stichting Studenten Huisvesting Nijmegen), het voormalig kantoor van Rijkswaterstraat ombouwen Naar circa 294 wooneenheden voor studenten. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door subsidies van de Provincie Gelderland en de Gemeente Arnhem.

Het plan, waar ons bureau als architect bij was betrokken, was noodzakelijk omdat het kantoorgebouw zijn huurder ging verliezen. Een zoektocht voor een nieuwe bestemming was het gevolg. De huisvesting van studenten was een goede gedachte zo vlakbij de HAN. Het nieuwe gebouw moest een gevel krijgen die deze verandering zou ondersteunen. Het verleden van de kantoorinvulling moet achtergelaten worden. Door de verdiepingen onderling een kwart te laten draaien kon er een nieuwe ordening ontstaan over de gevel. Door inspelend op deze nieuwe ordening, gekleurde panelen aan te brengen, kon de toren zijn nieuwe functie onderstrepen. Alle leidingen lopen natuurlijk wel door. Een hele puzzel.

In de avond worden deze panelen verlicht en veranderd het gebouw tot een levendig herkenningspunt.